Jump to content
Sign in to follow this  
nusun

[JS] Laiks, mēnesis, diena, gads

Recommended Posts

Skatījos ka nav parasta pulksteņa skripta. Izveidoju vienu, ņemat un lietojat.
Un no profiņiem ceru uz kādu ieteikumu. Kā labāk, vilkt atsevišķi katru ciparu kā sajā skriptā? Vai labāk vilkt ārā no milisekundēm?
Kā arī, kāda starpība, lietot if else vai switch?

Script
 

function tikTak() {
    var theTimeIs = new Date();
	var ye = theTimeIs.getFullYear();
	var mo = theTimeIs.getMonth();
	var months = ["January", "February", "March", "April", "May", "Juni", "July", "August", "September", "October", "November", "December"]; // Menesi
	var calen = theTimeIs.getDate();
	
		// Suffix
	
		if (calen == 1) {
			calen = calen + "st"
		} else if (calen == 2) {
			calen = calen + "nd"
		} else if (calen == 3) {
			calen = calen + "rd"	
		} else {
			calen = calen + "th"
		};
		// suffix end
		
	var da = theTimeIs.getDay();
	var days = ["Sunday", "Monday", "Tuesday", "Wednesday", "Thursday", "Friday", "Saturday"]; // Dienas
    var ho = theTimeIs.getHours();
    var mi = theTimeIs.getMinutes();
    var se = theTimeIs.getSeconds();
    ho = letsCheck(ho);
    mi = letsCheck(mi);
    se = letsCheck(se);
	// Display
    document.getElementById('pulkstenis').innerHTML =
     "Today is: " + days[da] + " " + calen + " of " + months[mo] + " " + ho + ":" + mi + ":" + se;
	 // Dispay end
	 
    var t = setTimeout(tikTak, 500);
}
function letsCheck(i) {
    if (i < 10) {i = "0" + i};
    return i;
}

Index lapā jāpievieno property pie body taga.

<body onload="tikTak()">

 

Ja gribi Latviski, tulko pats, nekā grūta.
Ja lieto latviski, tad nodzēs suffix. Un aizstāj
 

    document.getElementById('pulkstenis').innerHTML =
     "Today is: " + days[da] + " " + calen + " of " + months[mo] + " " + ho + ":" + mi + ":" + se;

Ar
 

    document.getElementById('pulkstenis').innerHTML =
     "Sodien ir: " + days[da] + " " + calen + "." + months[mo] + " " + ho + ":" + mi + ":" + se;

'pulkstenis' ir <div id="pulkstenis"> (tiem kas nesaprot)

Edited by nusun
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, GuskiS said:

Varbūt kaut ko līdz galam nesaprotu, bet sanāk ka jāvelk milisekundes ārā un tad viņas jāformatē? Jo kā gan savādāk man style pielikt kā sagribas?
Cik tur redzu tad viņš formatē laiku pats, līdz ar to tu dabū ārā tikai string (precīzāk sakot es consolē dabūju, bet html dokumentā nez kapēc nē).
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
new Intl.DateTimeFormat("lv", { weekday: 'long', year: 'numeric', month: 'long', day: 'numeric' }).format(new Date())

if else un switch atškirība ir pratiski tikai sintakses ziņā. Ja izdomā lietot switch tad visticamāk būs jālieto arī break keywords, bet vari iztikt bez {}

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, GuskiS said:

new Intl.DateTimeFormat("lv", { weekday: 'long', year: 'numeric', month: 'long', day: 'numeric' }).format(new Date())

if else un switch atškirība ir pratiski tikai sintakses ziņā. Ja izdomā lietot switch tad visticamāk būs jālieto arī break keywords, bet vari iztikt bez {}

Kods daudz īsāks, bet no viņa var izvilkt pa detaļām? Pēc principa lai es varu ar css viņu sakrāsot kā sagribās? Vai tad šā vai tā ir klapata ar get?

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, nusun said:

Kods daudz īsāks, bet no viņa var izvilkt pa detaļām? Pēc principa lai es varu ar css viņu sakrāsot kā sagribās? Vai tad šā vai tā ir klapata ar get?

Tu teici, ka neko neatradi, tad sanāk tā, ka tu - melo.

Btw paldies, ganjau kādam noderēs.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, nusun said:

Kods daudz īsāks, bet no viņa var izvilkt pa detaļām? Pēc principa lai es varu ar css viņu sakrāsot kā sagribās? Vai tad šā vai tā ir klapata ar get?

Nu tu vari darīt kko šādu:

new Intl.DateTimeFormat("lv", { day: 'numeric' }).format(new Date())

 

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, GuskiS said:

Nu tu vari darīt kko šādu:


new Intl.DateTimeFormat("lv", { day: 'numeric' }).format(new Date())

 

Beidzot man pieleca. Lēnā aizdedze. :D Eu bet šitas ir labs jā... Paldies par lasām vielu. Vakar vēl daudz ko tur izlasīju. Nebiju nekad tai lapai uzskrējis.
 

 

Just now, HowToJokeLV said:

Tu teici, ka neko neatradi, tad sanāk tā, ka tu - melo.

Btw paldies, ganjau kādam noderēs.

Ko tu vēlies? Tik ļoti vajag lai atbildu? Es teikšu atklāti, neesmu visu forumu izložņājis, pie skriptiem pulksteņa skripta nebija. Nebija ko darīt, paākstījos. Neko neesmu melojis.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, nusun said:

Beidzot man pieleca. Lēnā aizdedze. :D Eu bet šitas ir labs jā... Paldies par lasām vielu. Vakar vēl daudz ko tur izlasīju. Nebiju nekad tai lapai uzskrējis.
 

 

Ko tu vēlies? Tik ļoti vajag lai atbildu? Es teikšu atklāti, neesmu visu forumu izložņājis, pie skriptiem pulksteņa skripta nebija. Nebija ko darīt, paākstījos. Neko neesmu melojis.

Nakamreiz izmanto search.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.